Lentekriebels (Tommy Supertherm)

Het voorjaar is weer in aantocht.
Dat is niks nieuws, zult u als lezer zeggen, en daar heeft u dan ook gelijk in. Toch wil ik daarover iets vertellen, en als het mogelijk is op de site van Ons Gemekske. Het voorjaar,...van de ruim 100 krokus-bollen die ik geplant heb vorig jaar, zijn er welgeteld dertien uitgekomen, dus toch heb ik het lentegevoel. De mussen beginnen weer door vrolijk door de dakgoot te schravelen, en tsjilpen en kwetteren  er vrolijk op los. Zelfs mijn hond heeft het voorjaar al in de neus, want ze heeft lucht gekregen van een knappe reu een aantal straten verderop. Die knappe reu heet Rex en is net zoals mijn hondje een Duitse Herder. Dus Rex heeft het adres gevonden waar mijn Tessa woont en doet verwoede pogingen om haar te versieren. Hele dagen lang stond hij dus met zijn voorpoten tegen de gevel, kwijlend naar binnen te loeren naar mijn Tessa, en dat met zijn "geweer " in de aanslag, en hij was geladen met scherp.
Dan heb ik het niet eens over de serenades die hij hield. Nachten lang klonk zijn gejodel onder mijn slaapkamerraam, slapeloze nachten waren het gevolg. Tot overmaat van ramp werd zijn gezang vreugdevol beantwoord door mijn Tessa, ze gaf gewillig gehoor en jankte verleidelijk terug. Nou is mijn Tessa eigenlijk best wel een bloedmooie meid, ( als er een Playboy zou bestaan voor honden,.. dan stond ze er zeker in ). Stapelgek werd ik ervan.
Maar zelfs mijn vrouw had het voorjaar geroken en zien aankomen. Die had ook gezien dat ik lentekriebels gekregen had. En ik heb niet eens kwijlend met mijn voorpoten tegen de gevel naar binnen staan loeren, en serenades heb ik al helemaal niet gebracht. Toen ik eens bezig was met het wat oppoetsen van mijn brommertje, kwam ze stilletje's aangeslopen.„"hee,... Toontje,... vuul es effekes wa ik hier heb ". Voorzichtig stak ik mijn hand naar achteren, ik voelde iets kortharigs, iets borsteligs. Oejoei, dacht ik,.. het zal toch niet waar zijn, het voorjaar zeker weer. Toen ik me omdraaide, zag ik dat ze in haar linkerhand een enorme emmer tex had en in haar rechter een grote kwast.”"asteblief, d,n overloop moet gedaan worre, aant werruk ", en als je klaar bent daarmee,.. heb ik een hele mooie verassing voor je. Een dikke kus achter mijn oren versterkte nog veel meer mijn lentekriebels.
Toen ik dat karwei klaar had, ging ik dus zwaar beladen met lentekriebels de trap af naar beneden. Ik sprong de woonkamer in en rukte mijn overall uit. Slechts gekleed in een oversized witte onderbroek van de Hema en mijn werkschoenen stond ik dus daar en deed een paar heel gewaagde sexy bewegingen. "Da, hadde beter nie kunne doen ", was haar commentaar, terwijl ze wees in de richting van de bank. Ik draaide me om en zag iemand zitten, en verschoot me een ongeluk. "Dag, mijnheer Smulders, ik kwam eigenlijk voor een bijdrage voor het klooster van de zusters van liefde, maar ik denk dat ik er maar vanaf zie, uw bijdrage lijkt mij niet erg geschikt, een fijne avond verder en ajuus, sprak de pastoor.
De lente komt steeds dichterbij, de witkwast lag alweer klaar, de mussen in de dakgoot maakten nog steeds spektakel, Rex, stond weer met het geweer in de aanslag tegen de gevel te kwijlen terwijl hij naar binnen loert. Ik ben mijn lentekriebels kwijt, tijdens de brommerzegening ga ik wel op veilige afstand staan kijken, de pastoor zou me kunnen herkennen.

Tommy Supertherm