Ap van Zundert (deel 2)

Appie van Zundert again

Deel 2

Jaja mei al. En wat er zoal gebeurd is voor zo’n kleine vereniging.
Zo hadden we een jaarvergadering en eenmaal weer geknipperd met de ogen stonden we al op een slaagde beurs. Iedereen in het nette outfit om de sponsors te verwennen en wie weet te verleiden tot diepte investeringen. Daarna weerom even achter de haard gezeten en was het alweer de zegening.
Heb je het al gehoord van die zalige dag? Een wonder is geschied. In colonne naar de kerk hadden allerlei klassiekers ook allerlei kwalen en gebreken. Een maal gezegend echter liepen ze allemaal als een treintje. Onze lieve heer moet ook een brommerfanaat geweest zijn. Kan niet anders als dat zo’n drukke man even de tijd nam voor deze pubers van 50 – 60 jaar . Kan echter natuurlijk ook zijn dat hij dacht van: Vlug laten lopen dat zooitje, wie weet wat ze me anders nog gaan vragen.
Tenslotte dachten vroeger onze ouders dat ook over ons . , Weet je nog de provotijd? Make peace man no war. Ja zei mijn vader, als je toch iets wil maken doe het dan met je huiswerk en dat bammie de bom teken om mijn nek deed hem denken aan zijn Mercedes ster voor op zijn auto. Het misverstand was dus dat hij dacht dat ik toch wel carrière wilde maken terwijl ik dacht de wereld te kunnen verbeteren. We waren allebei wel even naïef.
Dan hadden we de tour van begin april uitgesteld. Dat was wellicht een 1 april mop want die dag was een schitterende tourdag. Ik stel het bestuur aansprakelijk. Zou ik die dag hebben mogen rijden zou ik me niet met mijn vrouw en gezin bemoeit hebben en was alles nu nog koek en ei geweest. Helemaal nutteloos was die ruzie niet want nu heeft ze op de kalender geschreven wanneer ik wel moet rijden. Raad de achterliggende gedachte.

Mei was een heerlijke rit. Korter, langer tis toch niet gauw goed maar het was weerom reuze gezelling. We zijn de lijst kwijt van de volgauto maar er gaat toch niks meer kapot, wat kan het schelen. Ik begreep dat er een thuisbezorgdienst was ingesteld en dat verder alles naar behoren war geregeld. Lekker biertje achteraf en op naar de volgende meeting.
Beste medeleden. Het is me weer gelukt een hele hoop zinnen on papier te zetten. Lees het door en haal je voordeel eruit maar neem het vooral niet al te serieus.
Ik zie je weer binnenkort? juni nadert met rassé schreden.
Appie van Zundert reports.